2019. máj 29.

Nagyi Citromos Szelete

írta: Nagyi Süti Receptjei
Nagyi Citromos Szelete

Nagyi egyszerű és gyors citromos, baracklekváros sütije

61277145_445175386257022_3517934732069306368_n.jpg

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

61563996_1217777571728946_8124708738134179840_n.jpg

 

 

 

 

Tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg sütőmargarin

1 cs. sütőpor

10 dkg cukor

1 db tojás sárgája

Kb. 1 dl tej

1 késhegynyi szódabikarbóna

1/2 citrom leve

Krémhez:

61481062_417625012151531_5668792738305277952_n.jpg

 

 

 

 

 

18 dkg margarin

20 dkg porcukor

1/2 citrom leve és reszelt héja

1 db tojásfehérje

Tőlételék: 

61998477_379535672975992_6583065394427199488_n.jpg 

Kb. 3-4 evőkanál baracklekvár

Tetejére:

Porcukor és reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A liszthez elmorzsoljuk a margarint.

61339034_881208552214064_2799136873790832640_n.jpg

2. Elkeverjük benne a sütőport és a késhegynyi szódabikarbónát.

61223406_422269255023759_8239811581039345664_n_1.jpg

3. Beletesszük a cukrot a tojássárgáját, egy fél citrom levét.

61207113_445967259298633_5374874399524519936_n.jpg

4. Hozzáadjuk a kb.1dl tejet(Annyit amennyit a tészta felvesz, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk). Összedolgozzuk.

61363665_189824138582522_8734923612647063552_n.jpg

61485724_654025428379141_8101723550634737664_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61613971_880862915586781_1385087473620615168_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

5. 3 egyenlő részre osztjuk.

61202278_351012308933620_854115639072129024_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6. kb 3-4 mm-re kinyújtjuk.

61196316_347523489288538_531727907706372096_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Zsírpapírra bélelt tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral.

61652659_431814534275672_6620449064649490432_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

8. A másik kinyújtott tésztát ráhelyezzük a tetejére. 180 fokos sütőben alul felül sütéssel Kb. 20 percig sütjük még a teteje színt nem kap.

61343126_786701225059527_1053410754490793984_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

9. A harmadik tésztát is kinyújtjuk, majd külön megsütjük, 180 fokos sütőben alul felül sütéssel Kb. 8-10 percig sütjük még a teteje színt nem kap.

Amíg a tészták hűlnek addig elkészítjük a tölteléket.

10. A margarint a porcukorral és a fél citrom levével és reszelt héjával habosra verjük. 

61373296_341465156513233_2215200743793623040_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

11. A tojás fehérjét kemény habbá verjük.

61549471_2027939650667810_1865128538001113088_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

12. A habot hozzá keverjük a krémhez.

61719743_609973796156016_8217614227980943360_n.jpg

 

 

 

13. A krémet rákenjük a lekvárral töltött teljesen kihűlt tésztára.

61497219_451919188874950_6697316506662862848_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

14. A külön kisütőt teljesen kihűlt tésztát rátesszük a tetejére. Porcukorral lefedjük és reszelt citromhéjjal díszítjük.

61146138_389789048287347_3640350955091787776_n.jpg

 

 

 

 

 

 

61490454_902986870093247_4905117849082658816_n.jpg

Jó Étvágyat Kívánok! :-) 

 

(A képek felhasználása engedélyköteles) 

Szólj hozzá