Nagyi Citromos Szelete
Nagyi egyszerű és gyors citromos, baracklekváros sütije
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
1 cs. sütőpor
10 dkg cukor
1 db tojás sárgája
Kb. 1 dl tej
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom leve
Krémhez:
18 dkg margarin
20 dkg porcukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 db tojásfehérje
Tőlételék:
Kb. 3-4 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
Porcukor és reszelt citromhéj
Elkészítés:
1. A liszthez elmorzsoljuk a margarint.
2. Elkeverjük benne a sütőport és a késhegynyi szódabikarbónát.
3. Beletesszük a cukrot a tojássárgáját, egy fél citrom levét.
4. Hozzáadjuk a kb.1dl tejet(Annyit amennyit a tészta felvesz, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk). Összedolgozzuk.
5. 3 egyenlő részre osztjuk.
6. kb 3-4 mm-re kinyújtjuk.
7. Zsírpapírra bélelt tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral.
8. A másik kinyújtott tésztát ráhelyezzük a tetejére. 180 fokos sütőben alul felül sütéssel Kb. 20 percig sütjük még a teteje színt nem kap.
9. A harmadik tésztát is kinyújtjuk, majd külön megsütjük, 180 fokos sütőben alul felül sütéssel Kb. 8-10 percig sütjük még a teteje színt nem kap.
Amíg a tészták hűlnek addig elkészítjük a tölteléket.
10. A margarint a porcukorral és a fél citrom levével és reszelt héjával habosra verjük.
11. A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
12. A habot hozzá keverjük a krémhez.
13. A krémet rákenjük a lekvárral töltött teljesen kihűlt tésztára.
14. A külön kisütőt teljesen kihűlt tésztát rátesszük a tetejére. Porcukorral lefedjük és reszelt citromhéjjal díszítjük.
Jó Étvágyat Kívánok! :-)
(A képek felhasználása engedélyköteles)