Kinder szelet /másképp/
Kinder szelet /másképp/
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 db tojás
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 45 dkg finomliszt
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál finomliszt
- 7 dl tej
- 2 dl tejföl
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
A tetejére
- 10 dkg tört csokoládé
- 200 ml tejszínhab
- A tésztához a cukrot, a vajat, a mézet, a tojást és a kakaót gőz felett egyneművé dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- Alaposan összedolgozzuk, és hűvös helyen legalább fél órát pihentetjük.
- Tepsi hátlapján 4 lapot sütünk belőle. Egyenként kb. 8-10 perc alatt megsül.
- A krémhez a pudingport a liszttel elkeverjük, majd a tejet hozzáadva simára keverjük, és sűrűre főzzük.
- Még melegen belekeverjük a tejfölt. Állandó keverés mellet kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- A kihűlt pudingot apránként a vajas krémhez adjuk, és egyenletesen elkeverjük.
- Ezután megtöltjük a lapokat úgy, hogy a felső lapra is jusson krém.
- Egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
- Másnapra megpuhul, és akkor szeleteljük.
- A tetejét felvert tejszínhabbal megkenjük és tört temperált csokit szórunk rá.