Sós Sajtos Tekercs
Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
0,5 dl olaj 1 teáskanál só
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
15 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag
Elkészítés:
1. Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
2. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba. Hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk.
3. A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk.
4. Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
5. 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk.
6. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
7. A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. Sütés előtt kb. 20 percig a tepsin kelesztjük.
8. Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
( A képek használata engedély köteles)