Mirinda szelet
Mirinda szelet
HOZZÁVALÓK
- 6 ek nádcukor
- 6 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
- 6 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 50 dkg krémtúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- A mázhoz:
- 8 dl szénsavas narancsos üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS
-
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a cukrot folyamatosan hozzáadjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, végül pedig az étolajat.
-
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük,
-
A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a túróval összedolgozzuk. A kihűlt tészta tetejére simítjuk.
-
A pudingot az üdítőben felfőzzük, és a krém tetejére tesszük. Miután megdermedt, késsel felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok! :-)
( A képek használata engedély köteles.)