2020. jún 12.

Mirinda szelet

írta: Nagyi Süti Receptjei
Mirinda szelet

Mirinda szelet

103608269_867323917094290_8050235622001692082_n.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 6 ek nádcukor
  • 6 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 6 db  tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg  margarin
  • 50 dkg krémtúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 8 dl szénsavas narancsos üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. tojásfehérjékből kemény habot verünk, a cukrot folyamatosan hozzáadjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, végül pedig az étolajat.103940281_887941078354361_9002156138274344097_n.jpg

    2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük,

    3. A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a túróval  összedolgozzuk. A kihűlt tészta tetejére simítjuk. 103983060_587860118817713_1486162654510854721_n.jpg103515257_305398463790990_1452008402598775171_n.jpg103980662_545367306151143_6968355679196923301_n.jpg

    4. A pudingot az üdítőben felfőzzük, és a krém tetejére tesszük. Miután megdermedt, késsel felszeleteljük.

 

Jó étvágyat kívánok! :-)

103870289_681117956064619_7708594855778132282_n.jpg

 

 

 ( A képek használata engedély köteles.)

Szólj hozzá