2019. máj 26.

Rebarbara Szörp

írta: Nagyi Süti Receptjei
Rebarbara Szörp

Rebarbara szörp

61206658_652659931812613_3355282439374110720_n.jpg

Hozzávaló:

1 kg rebarbara

250 g cukor

1/2 citrom leve

Elkészítés

1. A Rebarbarát jól tisztítsuk meg , majd kb. 2-3 cm-es darabogra vágjuk.

61303244_429166004534837_6385330730821484544_n.jpg

 

 

 

 

 

 

2. 1 liter vízbe feltesszük főni, alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig.

60948001_301098457509089_3519757258491691008_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

3. Utána egy szűrő és egy kanál segítségével jól átpasszírozzuk. 

61186983_866941913686198_8168754173215506432_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61531277_407705936746719_7219706459683028992_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

4. Majd az átpasszírozott rebarbarába elkeverjük a cukrot és a citrom levét, és vissza tesszük forrni, kb. 30 percig.

61121548_437745977020601_7305518420198424576_n.jpg

    

 

 

 

 

 

 

61523382_2042450229391311_2157112655439986688_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61365450_2314255361961540_4345726001188175872_n_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61531277_407705936746719_7219706459683028992_n_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5. Miután felforrt el is készült. :-)

Ebből a mennyiségből kb. 350 ml szirupot kapunk. Ízlés szerint ízesíthetjük akár fahéjjal vagy csillag ánizzsal.

Jól tisztított és sterilizált üvegbe helyezzük, jól zárjuk le. Sötét helyen hónapokig is eláll, de felbontás után hűtőszekrényben tartandó.

61047356_2011479002291328_3093671433004384256_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Felhasználása: Savas vagy mentes vízhez, limonádénak, citromkarikákkal és mentával, eperrel,... gyümölcsökkel.

Fagylaltra öntetnek, és akár a pezsgőnket is ízesíthetjük vele. 

Keverési arány: 2-3 evőkanál szirup 500 ml vízhez.

61575040_827588650938502_4018678500889198592_n.jpg

Fogyasszátok Egészséggel! :-) 

 

Fontos, hogy a levelek mérgezőek, ezért ezeket semmiképp se fogyasszuk!

Hasznos növényi rostokat, értékes cseranyagokat, flavonoidokat, polifenolokat tartalmaz. Vitamintartalma is magas: bőségesen van benne A-, B1-, B2- és C-vitamin és niacin is. Ásványi anyagok közül kiemelkedően sok kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén található benne.

Vásárlás előtt érdemes tudni:

Hogy mennyire friss a növény, könnyen kideríthetjük. Ha a szárba benyomjuk a körmünket, akkor halk, sercegő hangot ad, emellett nedvedzeni kezd. Az ilyen rebarbarát érdemes megvásárolni. A hűtőben, ha nedves ruhába csavarjuk, 2-3 napig friss marad, fagyasztóban pedig hosszú ideig tárolható.

 

(A képek felhasználása engedély köteles)

Szólj hozzá