Kinder pingui szelet
Kinder pingui szelet
Hozzávalók
-
Tésztához:
- 6 db felvert tojásfehérje
- 6 db tojássárgája
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek víz
- 6 ek liszt
- 4 ek kakaópor
- 4 ek olaj
- 12 g sütőpor
-
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 14 dkg porcukor
- 5 g zselatin fix
- 2 cs. vaníliacukor
-
Csokoládé töltelékhez:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg tejcsokoládé
-
Csokoládé mázhoz:
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
1. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
3. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a vizet, az olajat és egy keveset a felvert fehérjéből.
4. Óvatosan beleforgatjuk a maradék felvert fehérjét.
5. Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe töltjük és 180℃-on kb. 35 percig sütjük.
6. A krémhez elkezdjük felverni a habtejszínt. Mikor félig felvertük, hozzáadjuk a zselatin fixet.
7. Ezután beleöntjük a porcukrot és a vaníliacukrot és kemény habbá verjük.
8. A tésztát félbe vágjuk. Az alsó lapra egyenletesen felkenjük a krém felét és kb. 15 percig pihentetjük.
9. A csokoládé töltelékhez összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Beleolvasztjuk az apróra tördelt tejcsokit. Állandó kevergetés mellett szoba hőmérsékletűre hűtjük.
10. Rákenjük a krémre és hagyjuk megdermedni.
11. Ha a csoki megdermedt, rákenjük a krém másik felét.
12. Ráhelyezzük a piskótalapot.
13. Olvasztott csokival lekenjük.
14. Hűtőbe tesszük még a csoki megdermed és utána szeleteljük.
Jó Étvágyat Kívánok! :-)
(A képek felhasználása engedély köteles)