2020. sze 02.

Házi krémes

írta: Nagyi Süti Receptjei
Házi krémes

Házi krémes

A képen a következők lehetnek: desszert, étel és belső tér

TÉSZTA HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál ételecet
KRÉMHEZ
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliacukor

 

Elkészítés:

A tésztához morzsold össze a vajat a liszttel, majd adj hozzá egy csipet sót, rakd hozzá a tojást, az ecetet és a tejfölt. Gyúrd össze a tésztát, majd tedd a hűtőbe kb. két órára.

Pihentetés után a tésztát vedd ketté, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Rakd az egyik lapot egy sütőpapírral fedett, nagyobb tepsi hátuljára. Villával szurkáld meg, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon 20 perc alatt. A másik lappal is így járj el.

A krémhez a négy tojást válaszd ketté. A sárgáját a cukorral verd fehéredésig, majd add hozzá a vaníliacukrot és a lisztet. Apránként adagolva kevert hozzá a tejet, hogy csomó mentes legyen. Majd folyamatos keverés mellett főzd fel mint a pudingot.   A fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a már felfőzött sűrű tojásos keverékhez és pár percig melegítsd át a tűzhelyen.

Ha kész a krém, egyenletesen oszd el az alsó tésztán. Rakd rá a kis felvágott felső lapokat, majd mehet a hűtőbe. Másnap szeleteld az alsó lapot is a felső mentén vizes, éles késsel. Porcukorral megszórva kínáld.

 

 Jó Étvágyat Kívánok! :-) 

 

A képen a következők lehetnek: desszert, étel és belső tér

 

(A képek felhasználása engedély köteles)

 

Szólj hozzá