2020. ápr 06.

Sós Perec

írta: Nagyi Süti Receptjei
Sós Perec

Perecet Sósat Ropogósat :-)

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 15 dkg  vaj, 1 db tojás sárgája, 1 db egész tojás (a tetejére), 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 ½ teáskanál só

A sós masszához:

30 g liszt, 30 g só, 50 ml víz

Elkészítés:

1 dl tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet bele morzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, tojást, tejet és a felfuttatott élesztőt. Majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.

Letakarva meleg helyen 1 órát kelesszük.

 A masszához a lisztet, sót és a vizet egy kis tálban összekeverjük egy kanállal.

Ha megkelt a tészta 12 db-ra vágjuk. Kisodorjuk és perecet formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A tetejét egy egész tojással kenjük meg.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük és félidőnél 10 perc elteltével meglocsoljuk a sós masszával.

Összesen 20 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. 

Jó étvágyat kívánunk. :-)

  

 

(A képek felhasználása engedélyköteles) 

Szólj hozzá