Sós Perec
Perecet Sósat Ropogósat :-)
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 15 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 1 db egész tojás (a tetejére), 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 ½ teáskanál só
A sós masszához:
30 g liszt, 30 g só, 50 ml víz
Elkészítés:
1 dl tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet bele morzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, tojást, tejet és a felfuttatott élesztőt. Majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Letakarva meleg helyen 1 órát kelesszük.
A masszához a lisztet, sót és a vizet egy kis tálban összekeverjük egy kanállal.
Ha megkelt a tészta 12 db-ra vágjuk. Kisodorjuk és perecet formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A tetejét egy egész tojással kenjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük és félidőnél 10 perc elteltével meglocsoljuk a sós masszával.
Összesen 20 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk. :-)
(A képek felhasználása engedélyköteles)