Madártej kocka
A krémhez
- 8 db tojássárgája
- 4 ek cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A tetejére
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé (reszelve)
- 1cs. habfixáló
Elkészítés
- A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és a már előmelegített sütőben megsütjük. (Kb. 15-20 perc alatt sül meg.) Sütési hőfok: 180°C, Sütési mód: alul-felül sütés.
A krém:
A krémhez a tojássárgákat, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.
A tetejére:
5 dl tejszínből kemény habot verünk, és csokireszelékkel megszórjuk.
Jó Étvágyat kívánok! :-)
( A képek használata engedély köteles.)