2020. ápr 15.

Madártej kocka

írta: Nagyi Süti Receptjei
Madártej kocka

Madártej kocka

 

93303592_3457428474284455_6296689022513184768_n.jpg

A piskótához

A krémhez

A tetejére

 

Elkészítés

  1. A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és a már előmelegített sütőben megsütjük. (Kb. 15-20 perc alatt sül meg.) Sütési hőfok: 180°C, Sütési mód: alul-felül sütés.

92950759_701170113780894_2128891348755939328_n.jpg

92947277_583012445900016_8876285434628407296_n.jpg

93368516_232940964574887_1236516248385224704_n.jpg

 

 

 

 

 

A krém:

A krémhez a tojássárgákat, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet, vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk.

93867436_536734390583215_5194298400849264640_n.jpg

92908468_578784112739759_7173318119941734400_n.jpg

93001915_211751740249700_6216458088531099648_n.jpg

 

A tetejére:

5 dl tejszínből kemény habot verünk, és csokireszelékkel megszórjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Jó Étvágyat kívánok! :-)

92953113_1167504906923333_7827450959201566720_n_1.jpg

 

 

 

( A képek használata engedély köteles.)

 

Szólj hozzá