Tepertős Pogácsa Recept
Tepertős Pogácsa Recept
Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg darált tepertő
7 dkg élesztő
1 púpos evőkanál só (ízlés szerint ízesítsük)
1 teáskanál cukor
1 dl tej
2 db tojás sárgája
20 dkg margarin
1 teáskanál bors (ízlés szerint ízesítsük)
Elkészítés:
1. A lisztbe beletesszük a margarint és elmorzsoljuk.
2. Beletesszük a tojás sárgáját, a borsot, sót, a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a lereszelt tepertőt. Jól össze gyúrjuk.
3. 1 órát letakarva meleg helyen pihentetjük.
4. Miután letelt az 1 óra, enyhén lisztezett felületre tesszük és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Késsel rácsokat csinálunk a tetejére.
5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.
6. A tetejét tojássárgájával lekenjük.
7. Utána kb. 30 percig még pihentetjük.
8. Előmelegített sütőbe alul felül sütéssel 200 fokon kb. 20 perc sütjük, amíg a teteje színt nem kap.
Jó Étvágyat kívánok hozzá! :-)
( A képek használata engedély köteles)