2020. jún 04.

Képviselőfánk

írta: Nagyi Süti Receptjei
Képviselőfánk

Képviselőfánk

101549512_568070230799140_7576046577538564096_n.png

Tészta

  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • csipet 
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál cukor
  • 15 dekagramm liszt
  • 4 darab tojás

Krém

  • 6 darab tojás
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 deciliter habtejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 deciliter tej
  • 1 tasak habfixáló

 

tészta

Egy edénybe, a vizet, olajat, sót és a vaníliás cukrot, cukrot felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és a lisztet egyszerre hozzáadjuk. Ezután az edény tartalma ismét a tűzhelyre kerül, amit folyamatosan kevergetünk addig, amíg az alakuló tészta le nem válik az edény faláról. Olyannak kell lennie mint egy sűrű rántásnak.  101667742_268417667695187_1322082188878938112_n.jpgHa ez megvan, levesszük a tűzhelyről, folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Most már nyugodtan használhatunk kézi habverőt, a tojásokat egyenként adjuk a tésztához(fontos,hogy egyenként keverjük a tésztához) és keverjük szép fényesre.

101389106_2656879117968596_4162569852449456128_n.jpg

A tepsinket béleljük ki sütőpapírral. Fogjunk egy habzsákot, és tegyük bele a tésztát. Közepes, formás kis halmokat nyomjunk a papírra.

101284946_2664794687114845_3379084417984102400_n.jpg

Ezután 200 fokos légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre. Fontos, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta könnyen összeesik. Mielőtt dolgoznánk a tésztával, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.

101852546_862085370942016_3215760160475578368_n.jpg

Krém

Először a 6 darab tojást válasszuk szét. A tojásfehérjét vízgőz felett a cukor felével felverjük. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával habosra keverjük. A maradék tejet a félbevágott, kikapart vaníliarúddal felforraljuk, ezután a tojássárgás masszát belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük. A tojásfehérjét csak ezután adjuk hozzá kis adagokban, laza mozdulattal.

A habtejszínt a cukor másik felével felverjük.

Összeállítás

A tészta kalapját levágjuk, ha túl sok a tészta a belsejében, nyugodtan kikaphatjuk. Töltsük meg a vaníliás krémmel, a tetejére menjen a hab, majd tegyük rá a kalapját.

Jó átvágyat kívánok hozzá! :-) 

102765938_870432923439773_3322435620415995904_n.jpg

 

(A képek felhasználása engedély köteles)

Szólj hozzá