Horthy Lepény Recept
Horthy lepény recept képekkel
Hozzávalók
Tészta:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg porcukor
20 dkg puha margarin
kb. 2-3 dl tej (Amennyit a liszt felvesz.)
Krém:
1 l tej
155 g liszt
10 dkg kakaópor
15 dkg cukor
20 dkg margarin
Tetejére:
3 db tojás fehérje
2 evőkanál cukor
(Tojás fehérje hab helyet, szórhatunk a tetejére porcukrot is)
Elkészítés:
1. A lisztbe elkeverjük a sütőport.
2. Beletesszük a késhegynyi szódabikarbonát, a tojást, porcukrot a vajat és a tejet.
3. Összedolgozzuk, lágyabb tésztát gyúrunk belőle.
4.
5 egyenlő részre osztjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírra bélelt tepsibe egyenként kisütjük a tésztákat. Kb. 190 fokon alul-felül sütéssel kb. 8-10 percig sütjük. (Amíg szint nem kap a teteje.)
Amíg a tészták hűlnek elkészítjük a krémet.
1. 2 dl tejbe elkeverjük a lisztet és a kakaóport.
2. A többi tejet felforraljuk a cukorral és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a kakaós masszát.(csomó mentesre keverjük)
3. Majd hagyjuk hűlni, míg langyos nem lesz és utána keverjük bele a margarint.
4. Turmix géppel simára keverjük.
5. Miután teljesen kihűlt megkenjük vele a lapokat.
6. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és rákenjük az utolsó lap tetejére. Díszítésként megszórhatjuk kakaóval.
Szeletelés előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, de a legfinomabb, ha egy éjszakát áll.
Jó étvágyat kívánok! :-)
/A képek használata engedélyköteles./