2019. máj 25.

Horthy Lepény Recept

írta: Nagyi Süti Receptjei
Horthy Lepény Recept

 

Horthy lepény recept képekkel 

61030065_188558752039555_7123019199592529920_n.jpg

 

 

 

  

Hozzávalók

61203145_1144312735775442_885866614304538624_n.jpg

 

 

 

 

Tészta:

60 dkg liszt

1 cs. sütőpor

1 db tojás

1 késhegynyi szódabikarbóna

10 dkg porcukor

20 dkg puha margarin

kb. 2-3 dl tej (Amennyit a liszt felvesz.)

61664270_397348714325969_3317184584809971712_n.jpg

 

 

 

 Krém:

1 l tej

155 g liszt

10 dkg kakaópor

15 dkg cukor

20 dkg margarin

Tetejére:

3 db tojás fehérje

2 evőkanál cukor

(Tojás fehérje hab helyet, szórhatunk a tetejére porcukrot is)  

Elkészítés:

1. A lisztbe elkeverjük a sütőport.

2. Beletesszük a késhegynyi szódabikarbonát, a tojást, porcukrot a vajat és a tejet.

61121959_2295261907404925_1896044704735166464_n.jpg

 

 

 

 

 

3. Összedolgozzuk, lágyabb tésztát gyúrunk belőle. 

61076170_413096672877644_2533583396681023488_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

60796932_2469060326472271_5936856378986463232_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 4.

5 egyenlő részre osztjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és sütőpapírra bélelt tepsibe egyenként kisütjük a tésztákat. Kb. 190 fokon alul-felül sütéssel kb. 8-10 percig sütjük. (Amíg szint nem kap a teteje.)

60921957_360584651257968_8005738423207854080_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61008478_435676943659131_5424285769176973312_n.jpg

61165602_2263817300598601_7800812184757338112_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Amíg a tészták hűlnek elkészítjük a krémet.

1. 2 dl tejbe elkeverjük a lisztet és a kakaóport.

61242159_184225089186564_7473449429563867136_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

61077033_469520577132662_4933868136823783424_n.jpg

 

 

 

 

2. A többi tejet felforraljuk a cukorral és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a kakaós masszát.(csomó mentesre keverjük)

60956276_2361857897390834_4904628175566274560_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

3. Majd hagyjuk hűlni, míg langyos nem lesz és utána keverjük bele a margarint.

60893914_443000229610068_8554393982438735872_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

4. Turmix géppel simára keverjük.

5. Miután teljesen kihűlt megkenjük vele a lapokat.

60959695_328814021145214_7650372760417337344_n_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és rákenjük az utolsó lap tetejére.                                             Díszítésként megszórhatjuk kakaóval. 

                                      61437066_181028289518588_7354503789224656896_n.jpg

 

 

 

 Szeletelés előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, de a legfinomabb, ha egy éjszakát áll.

 

61030065_188558752039555_7123019199592529920_n.jpg

 

Jó étvágyat kívánok! :-)

 

/A képek használata engedélyköteles./

Szólj hozzá