2020. ápr 15.

Lúdláb recept

írta: Nagyi Süti Receptjei
Lúdláb recept

Lúdláb

92927080_255069692197721_4526836100521525248_n.jpg

 

Kakaós piskótához

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

 

Krém hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 22,5 dkg margarin
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dkg kakaópor
  • 1 tk rumaroma

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

 

Elkészítés:

Kakaós piskóta: 

 A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Akkor az igazi, ha meg sem mozdul a tálban. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá  a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.  Óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. A sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta.  Hagyd kihűlni.

A krém:


A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, rumaromával majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.
Rákenjük a tésztára.

93102843_175739070148360_4781933935015755776_n.jpg

93867436_536734390583215_5194298400849264640_n_2.jpg

92978770_966383280423789_4763683476513751040_n.jpg

 

 

 

 

 

 

A tetejére: 

 A csokit olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.

92913793_524142348268525_2404881368761761792_n.jpg

93183205_599578277301519_1939680640454623232_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

93429941_654342645407525_8672213830245285888_n.jpg

 

 

( A képek használata engedély köteles.)

Szólj hozzá