Lúdláb recept
Lúdláb
Kakaós piskótához
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalók:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 db tojás
- 22,5 dkg margarin
- 22,5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4,5 dkg kakaópor
- 1 tk rumaroma
Tetejére
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Kakaós piskóta:
A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Akkor az igazi, ha meg sem mozdul a tálban. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. A sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta. Hagyd kihűlni.
A krém:
A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, rumaromával majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.
Rákenjük a tésztára.
A tetejére:
A csokit olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
( A képek használata engedély köteles.)