Sós Ropi
Sós Ropi
Hozzávalók:
- 150g finomliszt
- 90g vaj (puha)
- 3 evőkanál tejföl
- 0.5 tk só
- 120 g reszelt sajt
- 1tk piros fűszerpaprika
- 2tk só
- 1db tojásfehérje a lekenéshez.
- Szóráshoz szezám és kömény mag.
Elkészítés:
- A vajat a liszttel a sajtot a pirospaprikát, sót tejfölt egy tálba teszem és jól összedolgozom.
3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, pizzavágóval keskeny csíkokat vágunk ( 7 mm széles és 15 cm hosszú).
- Bekenjük tojásfehérjével, szórhatunk rá szezám és kömény magot.
- Előmelegített sütőben megsütjük. (10-12 perc)
- sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat kívánok! :-)
( A képek használata engedély köteles.)