Sajtos tallér
Sajtos tallér
Hozzávalók
Tészta
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 3 evőkanál tejföl
- Só ízlés szerint
- 0.5 csomag sütőpor
Töltelék
- 25 dkg vaj
- 25 dkg sajt (reszelve)
- só ízlés szerint.
Elkészítés
Tészta
A tészta hozzávalóit sima tésztává dolgozzuk ki, majd osszuk 4 egyenlő részre.
Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 3 mm vékony, egyforma nagyságú téglalap formára.
Töltelék
- A töltelékhez a margarint keverjük össze a reszelt sajttal, és osszuk 4 részre.
2. Az első tésztalapot kenjük meg vele, ráillesztjük a következő tésztalapot, megint a sajtos krém, és így tovább, amíg elfogynak az anyagok. A végén egyszer még átmegyünk a nyújtófával rajta oda-vissza, majd a szélesebb oldalánál föltekerjük, mint a piskótatekercset.
A tekercset alufóliába csomagolva egy órára rakjuk hűtőbe.
Másnap kb. 1 cm vékony szeletekre vágjuk fel, és a korongokat egymástól kicsit távolabbra helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük meg, ill. amíg aranybarna lesz a teteje.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó Étvágyat Kívánok! :-)
(A képek felhasználása engedély köteles)