Omlós Almás Pite Recept
Omlós almás pite recept képekkel
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
1 cs. vanília cukor
1 cs. sütőpor
1 dl. tejföl
2 db tojás
Töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg porcukor
1 db citrom
1 tk. fahéj
Tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
2. A margarint elmorzsoljuk a lisztel.
3. Beletesszük a vanília cukrot a porcukrot a tejfölt és a tojásokat.
4. Összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
5. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk az 1 citrom levét és a lereszelt héját, beletesszük a porcukrot és a fahéjat. Összekeverjük és 10 percre hagyjuk állni.
6. Miután letelt a 10 perc, lazán kinyomkodjuk az alma levét.
7. A tésztát 2 részre osztjuk, és 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
8.sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
9.Egyenletesen szórjuk rá az almát.
10.Majd ráhelyezzük a másik, kinyújtott tésztalapot, villával megszurkáljuk, majd tojással megkenjük a tetejét és villával mintázzuk.
11. 190 fokos sütőben , alul-felül sütéssel kb.10-15 percig sütjük.
A tetejét porcukorral meghintjük.
Jó Étvágyat Kívánok!
/A képek használata engedélyköteles./