Egyszerű Tejes Kifli (Sajttal töltött kifli)
Egyszerű Tejes Kifli (Sajttal töltött kifli)
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 2,5 dkg vaj
- (10 db sajttal töltött kiflihez Kb. 25 dkg reszelt sajt)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejbe belemorzsoljuk. Félretesszük, hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzámorzsoljuk a vajat majd a felfutott élesztőt hozzá öntjük. Összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből gombócot formálunk.
Az egyik cipót lisztezett munkalapon tányér nagyságú kör alakúra kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A cikkeket tovább nyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra (a háromszög alak maradjon!), és a szélesebb oldalán kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára. (Ha sajttal töltött kiflit szeretnénk, akkor minden egyes háromszög nagyobb részébe kb.2 dkg reszelt sajtot teszünk, de a többi munkafolyamat ugyan az marad.)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket.
A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és az aljába egy tűzálló tálba, vagy tepsibe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket takarjuk le, és pihentessük.
A sütőbe helyezés előtt kenjük le a tetejüket egy ecset segítségével tejjel, majd toljuk be a tepsit a forró sütőbe. ( A sajttal töltött kiflinek a tetejét reszelt sajttal és kevés köménymaggal megszórjuk.) Kb. 25 perc alatt süssük szép világosra. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó Étvágyat Kívánok Hozzá! :-)
(A képek felhasználása engedélyköteles)